Færre døde i drukningsulykker i fjor

Færre døde i drukningsulykker i fjor, men Redningsselskapet registrerte en økning i antall døde etter drukningsulykker fra båt. Foto: Paul Kleiven / NTB
Færre døde i drukningsulykker i fjor, men Redningsselskapet registrerte en økning i antall døde etter drukningsulykker fra båt. Foto: Paul Kleiven / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

75 personer omkom i drukningsulykker i fjor, ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk. Det er en nedgang på 14 prosent sammenlignet med i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

87 prosent av alle som druknet i fjor, var menn, mens 13 prosent var kvinner, og 4 prosent var barn og unge under 18 år.

Imidlertid utgjorde personer over 60 år og eldre hele 60 prosent av antall dødsulykker.

– De fra 60 år og oppover utgjør 22 prosent av befolkningen i Norge, og er dermed sterkt overrepresentert på drukningsstatistikken, sier Tanja Krangnes, fagsjef for drukningsforebygging i Redningsselskapet.

Færre døde i forbindelse med bading, men nesten halvparten av dem som døde i badeulykker, var i 70- eller 80-årene. I motsetning til tidligere år døde ingen barn eller unge i badeulykker i fjor.

I alt 25 personer døde i drukningsulykker fra båt, en økning fra 20 året før. Ni personer døde etter å ha falt gjennom isen, også det langt flere enn tidligere år.

– Vi må 30 år tilbake i tid til 1991, da ti personer omkom, for å finne flere drukningsulykker etter fall gjennom isen. Snittet er på tre–fire ulykker i året, sier Krangnes.