Reiseforsikringsselskap opplever kraftig økning i koronarelaterte saker

Reiseforsikringsselskapet Europeiske opplevde en økning i saker relatert til korona de siste to månedene i fjor. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB
Reiseforsikringsselskapet Europeiske opplevde en økning i saker relatert til korona de siste to månedene i fjor. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB

De to siste månedene i 2021 opplevde reiseforsikringselskapet Europeiske rekordmange saker om avbestilling og sykdom.

Tall fra If Europeiske Reiseforsikring - som er landets største innen reiseforsikring - viser at rekordmange nordmenn ble forhindret fra å reise på turer som skulle ha funnet sted i november og desember i 2021.

Årsakene var en økende smittetrend og strengere karanteneregler som førte til at mange holdt seg hjemme.

- I desember fikk vi inn tre ganger så mange avbestillingssaker som i de travleste sommermånedene, og veldig mange av disse er relatert til pandemien, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Handeland i If Europeiske Reiseforsikring i en pressemelding.

Antallet avbestillingssaker nær doblet seg fra oktober til november, og økte med over 60 prosent fra november til desember, men likevel viser tallene at flere tok sjansen på å reise på ferie på tampen av fjoråret.

- Vi ser en tydelig økning i antallet kunder som har blitt syke på reise både innen- og utenlands mot slutten av 2021, med en ekstra topp i desember. Samtidig har antallet ulykkesskader holdt seg på et stabilt nivå, sier Andreas Handeland. (©NTB)

Personvernpolicy