Regjeringen åpner for å justere strømpakken

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) holdt mandag en redegjørelse for Stortinget om dialogen med EØS-tilsynet Esa om den nye lønnsstøtteordningen.
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) holdt mandag en redegjørelse for Stortinget om dialogen med EØS-tilsynet Esa om den nye lønnsstøtteordningen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for regjeringens strømpakke får husholdningene skyhøye strømregninger. Regjeringen er åpen for justeringer, men vil først se hvordan pakken fungerer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De skyhøye strømprisene fikk regjeringen til å vedta en strømpakke, der staten tar 55 prosent av kostnadene over 70 øre per kilowattime.

Likevel opplever flere husholdninger å få strømregninger som er flere ganger høyere enn hva de er vant til – og både LO og forbrukerorganisasjonen Huseierne krever forbedringer i regjeringens strømpakke.

– Det er vanskelig å utelukke noe

Til TV 2 åpner Olje- og energidepartementet døren på gløtt for å øke statens del av de ekstraordinært høye utgiftene.

– Det er vanskelig å utelukke noe. I utgangspunktet har regjeringen lagt fram en ordning som er treffsikker, og som er stor, og så får vi se over tid, sier statssekretær Amund Vik (Ap) i Olje- og energidepartementet til kanalen.

– Det er en ordning som er satt sammen på rekordtid, og det er naturlig at vi ser an hvordan den fungerer før vi gjør eventuelle grep, sier Vik.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til NTB sier SV at de mer en gjerne setter seg ned med regjeringspartiene for å diskutere en forbedret strømpakke.

– SV har hele tiden ønsket en større støtte til folk som sliter med de skyhøye strømregningene. Hvis regjeringen nå er åpne for å øke støtten, er de hjertelig velkomne til å sette seg ned med oss å få det på plass, sier stortingsrepresentant Lars Haltbrekken.

Ifølge nye tall fra NVE får 1,9 millioner husholdninger hjelp fra staten til å betale strømregningen for desember.