Over 20 omikron-smittet etter julefest i Lyngdal

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en romjulsfest i Lyngdal har gjestene fått merke hvor smittsom omikronvarianten er. Over 20 av dem er nå bekreftet smittet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Smitten skal ha oppstått i forbindelse med en fest i romjulen. Det er snakk om unge mennesker i 20-årene. Antallet smittede i dette utbruddet ligger nå på 21-22, sier kommuneoverlege Henriette Pettersen til Lister24.

Ifølge Pettersen ble smittetilfellene bekreftet onsdag. Hun er ikke i tvil om at kommunen nå står overfor et større utbrudd av omikronvarianten og sier det «kommer til å bli mye smitte fremover».

– Smitten har nå spredd seg innad i familiene til de som var til stede på den aktuelle festen. Man vil kunne anta at hver av dem som var smittet, i utgangspunktet vil smitte minst tre-fire personer hver, slik at det totale antallet smittede fort vil kunne komme opp i 100 i løpet av noen dager, sier Pettersen.

Kommuneoverlegen anbefaler nå alle som deltok på julefesten, å definere seg selv som nærkontakter og gå i smittekarantene i sju dager med påfølgende testing sju dager etter at man har vært i kontakt med smittede.