Glatte veier skaper trøbbel flere steder i Sør-Norge

Det er glatte veier og underkjølt is flere steder i landet. Vegtrafikksentralen har alle tilgjengelige mannskaper ute for å strø.
Det er glatte veier og underkjølt is flere steder i landet. Vegtrafikksentralen har alle tilgjengelige mannskaper ute for å strø.    Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både i øst og vest melder veitrafikksentralene om trøbbel som følge av glatt veibane. I Agder har en buss kjørt av veien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bussen var et av flere kjøretøyer som kjørte av veien og i hverandre på riksvei 9 ved Storestraumen i Bygland, der det ifølge Agder politidistrikt er svært glatt.

– 20 passasjerer er involvert, har sklidd av veien, ingen personskade, men en del kø på stedet. Bilister bes være tålmodige og holde seg i køen. Bilberger er bestilt for å få bussen på veien igjen, og ifølge Vegtrafikksentralen er alle tilgjengelige mannskaper ute for å strø, tvitrer politiet.

Anniken Island ved Vegtrafikksentralen i Agder sier til NTB at problemet gjelder hele fylket.

– Det har kommet en del regn som har fryst på bakken, noe som gjør at det er veldig glatt. Entreprenørene er klare over problemet, men det tar litt tid å få ryddet opp i dette. Og så lenge det fortsetter å regne og fryse på bakken, må man gjøre det på nytt, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kjør forsiktig

Hun oppfordrer bilister i fylket til å ta hensyn.

– Det er en del utfordrende kjøreforhold. Men det er ikke verre enn å ta hensyn, senke farten og holde god avstand til de som kjører foran, slik at man får stoppet i tide, sier Isdal.

Også i Viken og Innlandet var det problemer torsdag formiddag. I Trysil meldte politiet om både dårlig sikt og meget glatte veier etter at to personbiler kolliderte ved 9.30-tiden.

– Det meldes fra bilister som ferdes i Innlandet og nord i Viken, at det regner, og at det er mellom minus 12 og minus 16 grader i luften og minusgrader i bakken, kjør forsiktig! oppfordret Vegtrafikksentralen øst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utover torsdagen har situasjonen bedret seg noe.

– Nå går trafikken ganske bra. Det flyter fint, og hovedveiene er stort sett brøytet ferdig, sier Mikael Olsen ved Vegtrafikksentralen øst til NTB ved 11.30-tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Underkjølt regn

Vestlige deler av landet preges også av glatte veier. Både på riksvei 7 over Hardangervidda og Måbødalen og E134 ved Seljestad meldes det om underkjølt regn.

– Her meldes det om svært glatt veibane. Det regner, og regnet fryser når det treffer bakken. Entreprenørene er ute og strør, og vi ber bilistene om å senke farten og kjøre etter forholdene, skriver Vegtrafikksentralen vest.

Yr har i tillegg sendt ut farevarsel for Trøndelag torsdag kveld.

– Fra sent torsdag kveld til tidlig fredag ettermiddag er det fare for lokalt is i Trøndelag på grunn av omslag til mildvær og regn som fryser på kald bakke, skriver de i farevarselet.