Arbeiderpartiet kan stoppe oppløsning av Viken

Martin Kolberg leder samarbeidsutvalget, som skal legge til rette for avstemningen i Aps representantskap 5. februar. Det kan ende med flertall mot oppløsning av Viken. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Martin Kolberg leder samarbeidsutvalget, som skal legge til rette for avstemningen i Aps representantskap 5. februar. Det kan ende med flertall mot oppløsning av Viken. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen (Ap) i Viken vil ha oppløsning av storfylket. Men diskusjonen i Ap kan ende med at partiet sier nei.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rett før jul, den 17. desember la Jacobsen fram fylkesrådets innstilling om å oppløse Viken. Men først den 5. februar blir det klart om Jacobsen får flertall i eget parti, når representantskapet i Viken Arbeiderparti skal avgjøre om de går for en oppløsning eller ikke, skriver Budstikka.

Dersom Ap skulle gå mot Jacobsens innstilling, og plattformen de styrer etter, vil Viken høyst sannsynlig bestå som i dag, ifølge Budstikka.

Senterpartiet, SV og Rødt har vært tydelige på at de ønsker oppløsning. Frp vil gå for det samme. Til sammen har de fire partiene 26 representanter.

Men Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre vil beholde Viken, og stiller samlet med 27 representanter. For å få flertall i fylkestinget trengs det 44 stemmer. Dermed ligger Aps 23 representanter an til å avgjøre Vikens fremtid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin Kolberg leder samarbeidsutvalget, som skal legge til rette for avstemningen i representantskapet 5. februar. Han er også leder i Buskerud Arbeiderparti, men ønsker ikke å si hva han tenker om en oppløsning.

– Arbeiderpartiet er et styringsparti og vil ikke gjøre samme feil som da Viken ble etablert, da ingen tenkte på konsekvensene, sier han til Budstikka.