Dødsulykke med traktorsnøfreser på Hovseter i Oslo

Innsatsleder Svend Bjelland snakker med pressen etter dødsulykken på Hovseter i Oslo. Årsaken til ulykken er ikke kjent.
Innsatsleder Svend Bjelland snakker med pressen etter dødsulykken på Hovseter i Oslo. Årsaken til ulykken er ikke kjent. Foto: Annika Byrde / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En person døde etter å ha havnet under en traktor med snøfreser på Hovseter i Oslo. Årsaken til ulykken er ikke kjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meldingen om ulykken kom like etter klokka 10 tirsdag formiddag. Først opplyste politiet at skadeomfanget var ukjent. Noen få minutter senere ble det opplyst at det dreide seg om en dødsulykke.

– Skadd person på stedet er erklært død av helsepersonell på stedet. Årsaken til ulykken er per nå uavklart, tvitret politiet.

Politiet ønsker ikke å gi noen detaljer om den avdøde ennå fordi de pårørende ikke er varslet.

– Vi er heller ikke 100 prosent sikker på identiteten, selv om vi har en god formening om hvem dette er, sier innsatsleder Svend Bjelland til VG.

Havnet i klem

Bjelland sier til NTB at det foreløpig er uklart hvordan ulykken skjedde.

– Vi fikk melding like før klokka 10 om at det hadde skjedd en ulykke. Da vi kom fram, fant vi en person som hadde havnet i klem under en liten brøytetraktor. Det ble jobbet iherdig med å få personen frigjort, noe vi også lyktes med, men vi måtte erkjenne at vedkommende var død, sier Bjelland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Traktoren havnet utfor en skrent. Foto: Annika Byrde / NTB
Traktoren havnet utfor en skrent. Foto: Annika Byrde / NTB

Politiet fikk melding om hendelsen fra en nabo, ifølge VG.

– Vedkommende har ikke vært vitne til hendelsen. Vi vet lite om hendelsesforløpet per nå, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt.

Kraftig snøvær

Til flere medier på stedet opplyser politiet at det ser ut til å være føreren av traktoren som har omkommet, og at traktoren havnet utfor en skrent.

– Per nå er det vår forståelse at det er føreren som lå under, men det er fortsatt mye som er uavklart, sier innsatsleder Bjelland.

Ved 14-tida opplyste krimleder Mona Nordby i Oslo politidistrikt til Dagbladet at hendelsen behandles som en arbeidsulykke.

– Arbeidsgiveren fikk beskjed på stedet om å kontakte Arbeidstilsynet, sier Nordby til avisa.