Nortura anmelder dataangrep

Nortura har anmeldt dataangrepet forrige uke til politiet. Nortura er morselskapet i konsernet som ble til ved en fusjon mellom samvirkeforetakene Gilde Norsk Kjøtt og Prior Norge i 2006. Gilde og Prior er blant merkevarene som Nortura står bak. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Nortura har anmeldt dataangrepet forrige uke til politiet. Nortura er morselskapet i konsernet som ble til ved en fusjon mellom samvirkeforetakene Gilde Norsk Kjøtt og Prior Norge i 2006. Gilde og Prior er blant merkevarene som Nortura står bak. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nortura ble utsatt for dataangrep 21. desember. Mandag anmeldte de forholdet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har nå anmeldt forholdet og er glade for at politiet prioriterer etterforskningen av slik alvorlig datakriminalitet. Vi prioriterer å gjenopprette tilnærmet normal produksjon raskest mulig, sier konserndirektør for bærekraft og kommunikasjon Kjell S. Rakkenes i Nortura til Nationen.

Etter dataangrepet forrige uke, stengte selskapet ned IT-systemer og fjernet internettilgang på sine lokasjoner for å minimere mulig skade på systemer og operasjoner.

Sikkerhetseksperter analyserer nå servere for å finne og fjerne virus fra selskapets systemer.

Dataangrepet har ført til redusert aktivitet ved flere av selskapets fabrikker, i tillegg til at varer ikke blir ekspedert. Nortura opplyser at det foreløpig ikke blir henting av storfe, småfe og svin som normalt.

Henting, slakting og skjæring av kylling og kalkun vil fortsette som vanlig.