Dette skjer i dag

Foto: AP / NTB
Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, mandag 27. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ny dom mot Aung San Suu Kyi er ventet

Fredsprisvinner og Myanmars valgte leder Aung San Suu Kyi får trolig nok en dom i en militærdomstol i Myanmar. Hun er tiltalt for brudd på koronareglene og det er også ventet en forsinket dom i saken der de militære kuppmakerne i landet har tiltalt henne for ulovlig import og salg av walkietalkier.

Det har vært omfattende protester og kamper i Myanmar siden militærjuntaen kuppet makten og fengslet valgvinner Suu Kyi 1. februar i år.

Russisk historiker får dom

Historikeren Jurij Dmitriev som er kjent for sitt arbeid med å dokumentere massegraver fra Stalin-tiden, får trolig en ny dom i dag. Dimitriev soner fra før en dom på 13 års fengsel for seksualforbrytelser. Han fikk Sakharov Frihetspris for 2021.

Flere land diskuterer nye tiltak

I Frankrike er det et ekstraordinært regjeringsmøte for å diskutere nye koronatiltak klokken 17, mens det også har kommet meldinger om at den britiske regjeringen skal vurdere nye tiltak i England i dag.

VM i hurtigsjakk fortsetter

Tittelforsvarer og storfavoritt Magnus Carlsen fikk en god start på VM i hurtigsjakk på åpningsdagen i går. I dag fortsetter VM med parti 6 til 9.

United i aksjon mot Newcastle

Manchester United møter Newcastle i Premier League klokken 21. Engelsk fotball har vært rammet av flere koronautsettelser i det siste, noe som også har rammet United.