Alle flyginger til Tromsø forsinket lille julaften

Vanskelige værforhold skaper problemer for flytrafikken i Troms og Finnmark. En rekke flyginger til og fra Tromsø er forsinket.

Et polart lavtrykk har ført til store problemer i luftfarten i fylket torsdag. Fram til klokken 19.30 lå fly fra SAS, Norwegian og Flyr og sirklet over Dyrøya i påvente av å få starte innflyging til Tromsø, skriver Nordlys.

Nesten alle ankomster til Tromsø lufthavn er forsinket, ifølge ankomstlisten til Avinor. Spesielt gjelder det flyginger fra Finnmark, hvor flyene fra Båtsfjord, Hammerfest, Honningsvåg og Mehamn er to timer forsinket.

Det har også vært forsinkelser på flyginger sørover fra Tromsø. Passasjerer til Oslo og Trondheim har måttet vente i opp til to timer før avgang.

Uværet har også ført til økt snøskredfare i landets nordligste fylke. Kraftig nordavind fører til økende snøskredfare og fare for naturlig utløste skred i flere regioner i Nord-Norge fra fredag, skriver Varsom.no på Twitter.

Faregraden er på oransje nivå for hele Troms og Finnmark fylke, utenom Sør-Troms som har gult farevarsel.