Sykehuset i Stavanger må utsette 200 operasjoner i uka

Onsdag er det 21 innlagte koronapasienter Stavanger Universitetssykehus. Smittetrykket på sykehuset gjør at de må redusere andre aktiviteter. Foto: Carina Johansen / NTB
Onsdag er det 21 innlagte koronapasienter Stavanger Universitetssykehus. Smittetrykket på sykehuset gjør at de må redusere andre aktiviteter. Foto: Carina Johansen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Smittesituasjonen gjør at Stavanger Universitetssykehus (SUS) må forskyve 200 planlagte operasjoner i uka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er fryktelig, men vi har ikke noe valg , sier klinikksjef Geir Lende ved SUS til Stavanger Aftenblad om utsettelsene.

Lende sier at smitten har nådd rekordnivåer i regionen, og at antall innlagte også har nådd en topp. Klinikksjefen ber om at alle lar seg vaksinere. Onsdag er det 21 innlagte coronapasienter ved sykehuset, fem færre enn dagen før.

Avdelingssjef Marit Halonen Christiansen ved sykehusets kvinneklinikk opplyser at det opprettes egen pandemipost for gravide.

– Noen gravide er coronasmittet, men ikke så veldig syke. De kvinnene som blir lagt inn på pandemiposten, er de som uansett ville ha kommet på sykehus fordi de skal føde, sier Christiansen.