Arbeiderpartiet stuper på ny måling

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag. Partiet hans faller kraftig på en ny meningsmåling. Foto: Torstein Bøe / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag. Partiet hans faller kraftig på en ny meningsmåling. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet går tilbake med hele 6,2 prosentpoeng på en fersk meningsmåling. Høyre, SV og Frp går mest fram på målingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Norfakta som har utført målingen på oppdrag for Klassekampen og Nationen.

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 21,7 prosent, et kraftig fall fra tilsvarende måling i november da oppslutningen var på 27,9 prosent.

Høyre er største parti på målingen, med en oppslutning på 24,8 prosent (+3,1 prosentpoeng fra november). SV blir målt til 9,6 prosent (+1,4 prosentpoeng) og Frp får en oppslutning på 11,1 prosent (+1,1 prosentpoeng).

Aps nestleder og fiskeriminister Bjørnar Skjæran tror de tapte velgerne vil komme tilbake til partiet. Han forklarer nedgangen med strømkrise og pandemitiltak.

– Når det kommer til strøm, blir det jobbet på spreng med en pakke som er mye bedre enn det som er foreslått fra andre partier. Denne er rett rundt hjørnet, og den kommer til å gi folk trygghet, sier han til Klassekampen.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger på målingen (endring i prosentpoeng i parentes): Senterpartiet 12,3 prosent (-0,4), Venstre: 5,1 prosent (+0,4), Rødt: 5,1 prosent (+0,5), MDG: 3,6 prosent (-0,5), KrF: 3,5 prosent (+0,2), andre: 3,2 prosent (+0,4).