Beredskapsmøter for å unngå nytt kaos på E18 i Agder.

På E18 øst for Sørlandsporten ble en bil dyttet inn på europaveien fordi det var så mye snø i påkjøringsrampen. Opp mot 2.500 biler ble stående på E18 på grunn av snøkaoset tirsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
På E18 øst for Sørlandsporten ble en bil dyttet inn på europaveien fordi det var så mye snø i påkjøringsrampen. Opp mot 2.500 biler ble stående på E18 på grunn av snøkaoset tirsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Agder har hatt møter med beredskapsrådet for å unngå lignende trafikkaos som på E18 ved Tvedestrand tirsdag. Onsdag var det ny stans på europaveien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opp mot 2.500 biler satt tirsdag i kø etter at flere vogntog sto fast i snøværet. Det førte til at flere bilister ble evakuert av Røde Kors og politiet.

Onsdag ettermiddag var det igjen stopp på E18 øst for Brokelandsheia ved grensa mellom Agder og Telemark, i retning Oslo, skriver NRK.

Det er sendt ut oransje farevarsel på grunn av mye snø i Telemark og Agder. Det kan komme opptil 80 centimeter snø. Meteorologisk institutt har forlenget farevarselet fram til fredag kveld.

Derfor har politiet vært i møte i beredskapsrådet, skriver NRK.

– Dette kan vi ikke oppleve på nytt, sier operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt.

Ifølge NRK har Statens vegvesen satt inn større ressurser for å kontrollere at kjøretøy er godt nok skodd til å kjøre på E18 i snøværet.

Tirsdag kveld skapte store snømengder utfordringer for trafikken på E18. Svært mange bilister ble sittende i kø i timevis, blant annet som følge av at flere vogntog kjørte seg fast.