Regjeringen kaller inn til pressekonferanse om coronasiutasjonen

<p>Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil legge frem nye coronatiltak tirsdag. </p>
Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil legge frem nye coronatiltak tirsdag.  Foto: NTB

Nye coronatiltak kommer tirsdag kveld. 

Regjeringen holder pressekonferanse om coronasituasjonen tirsdag klokken 19.00.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) varslet mandag at det vil bli lagt fram strengere tiltak, som folk vil merke i sin hverdag.

– Vi må sørge for at helsetjenesten ikke blir overbelastet, og at folk får den helsehjelpen de trenger. Det gjelder også pasienter som er syke av andre grunner, sa Kjerkol til NTB mandag.

På pressekonferansen deltar også statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), samt helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg.

– Vil redusere belastningen på helsetjenesten

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet jobbet i helgen og mandag intensivt med å komme fram til anbefalingen til regjeringen.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad under en pressekonferanse om coronasituasjonen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad under en pressekonferanse om coronasituasjonen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Vi har vurdert situasjonen grundig og foreslått tiltak som vi tror vil redusere belastningen på helsetjenesten i Norge, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til NTB.

Han legger til at det er opp til regjeringen å ta stilling til tiltakene.

Også Folkehelseinstituttets smittevernsjef Line Vold har bekreftet til NRK at det er strengere tiltak som blir innført.

Vil gi kompensasjon

NTB er kjent med at regjeringen har jobbet med ytterligere krisetiltak for å kompensere for de økonomiske konsekvensene av smitteverntiltakene som nå skal innføres.

Næringslivet har spesielt etterlyst gjeninnføring av den statlige kompensasjonsordningen for bedrifter med høyt omsetningsfall.

I tillegg har det vært et ønske om at staten må ta en større del av regningen når bedrifter må permittere ansatte på grunn av smitteverntiltakene.

Innlagttallene øker

Det siste døgnet er det registrert 4.117 coronasmittede i Norge, og de siste sju dagene er det i snitt registrert 3.687 coronasmittede per dag.

Tallet på innlagte coronapasienter øker. Mandag var 295 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var 33 flere enn dagen før, og det er bare 30 færre enn toppen gjennom pandemien på 325 coronapasienter. Det var 1. april 2021.

82 av coronapasientene nå ligger på intensivavdeling, og blant dem er 47 på respirator.

Smitten har steget kraftig i Norge de siste ukene. Omikron-varianten av coronaviruset har bidratt til smitteoppblomstringen.

Personvernpolicy