Varsler opp mot 80 centimeter snø i Agder og Telemark

Fra mandag kveld og til og med natt til torsdag kommer det mellom 40 og 80 centimeter snø, skriver meteorologene på Twitter.
Fra mandag kveld og til og med natt til torsdag kommer det mellom 40 og 80 centimeter snø, skriver meteorologene på Twitter. Foto: Meteorologene/Twitter

Norges vassdrags- og energidirektorat har sendt ut oransje farevarsel om svært mye snø i midtre og ytre strøk av Agder og Telemark.

Fra mandag kveld til natt til torsdag er det ventet 40–80 cm snø i midtre og ytre strøk av Agder og Telemark. Lokalt kan det komme mer, skriver NVE i et farevarsel mandag ettermiddag. Oransje betyr at faren er alvorlig.

– På grensen mellom Agder og Telemark er det ventet 20–40 cm fra mandag kveld til tirsdag kveld. Ytterst på kysten av Agder kan nedbøren komme som sludd eller regn. Mindre nedbør i nordøstlige deler av Telemark, skriver de.

De advarer om at sårbar infrastruktur kan bli rammet som følge av snøtyngden, og at mange vil kunne få lenger reisetid. Det varsles også generelt vanskelige kjøreforhold.

– Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og eller stengte veier, skriver NVE.

De skriver også at strømforsyningen kan bli påvirket, og gir følgende råd:

– Beskytt sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler den ventede snømengden. Vurder om reisen er nødvendig. Beregn mye ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene.

Personvernpolicy