Olje- og energiministeren: – Vi har ikke noen kraftkrise

Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) er bekymret for de høye strømprisene, som er spådd å vare vinteren gjennom.
Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) er bekymret for de høye strømprisene, som er spådd å vare vinteren gjennom. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke noen kraftkrise eller strømforsyningskrise, sier olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap). Men hun er bekymret for de høye strømprisene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På tampen av finansdebatten torsdag kveld gikk Persen på talerstolen i Stortinget og konstaterte at strømprisene hadde satt sitt preg på debatten.

– Det er en bekymringsfull situasjon. Jeg er bekymret for at det er familier som ikke er i stand til å betale strømregningene, eller som er nødt til å kutte andre nødvendige utgifter på grunn av de høye strømprisene, sa statsråden.

Hun påpeker at årsaken til de høye prisene har flere årsaker: Høye priser på kull og gass i Europa, høye CO2-priser, at det er vindstille og lite vann i magasinene.

– Men vi har ikke noen kraftkrise eller strømforsyningskrise i Norge i dag, vi har en situasjon med svært høye strømpriser, konstaterer hun.

Hun sier regjeringen ser på tiltak nå som treffer godt og som raskt kan la seg gjennomføre.

Torsdag morgen ble Ap, Sp og SV på Stortinget enige om å be regjeringen om å finne «tiltak som kan redusere den økonomiske belastningen for husholdningene på kort sikt og spesielt se på tiltak som kan avhjelpe grupper som rammes spesielt hardt av ekstraordinære høye strømpriser.»