50 coronasmittet etter julebord på Aker Brygge

<p>Onsdag rykket Oslo kommune ut og ba alle som har vært på Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge fredag 26. november i tidsrommet 22.30 til 03.00 om å teste seg. Det var her julebordet fant sted.</p><p>Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix</p>
Onsdag rykket Oslo kommune ut og ba alle som har vært på Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge fredag 26. november i tidsrommet 22.30 til 03.00 om å teste seg. Det var her julebordet fant sted. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Totalt knyttes nå 50 personer til det mulige omikron-utbruddet etter et julebord på Aker Brygge i Frogner bydel i Oslo.

Torsdag morgen er 41 innbyggere i Oslo kommune bekreftet coronasmittet etter julebordet, i tillegg til at ni smittetilfeller i andre kommuner kan knyttes til utbruddet, skriver Avisa Oslo.

– Vi har opp mot 50 som er bekreftet med pcr og i tillegg rundt 10 hurtigtester, sier assisterende bydelsoverlegen i Frogner, Tine Ravlo, til NRK.

I følge statskanalen er dette i så fall det største registrerte utbruddet av omikron i verden.

Mistanken om at det dreier seg om omikron-smitte er styrket, sier medisinskfaglig ansvarlig for smittesporingsteamet i Oslo vest, Jorun Thaulow.

– Vi har ikke fått det endelig bekreftet, men det er veldig sterke indikasjoner på at det er snakk om omikron i dette utbruddet, sier hun.

Onsdag rykket Oslo kommune ut og ba alle som har vært på Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge fredag 26. november i tidsrommet 22.30 til 03.00 om å teste seg. Det var her julebordet fant sted.

De oppfordret også folk som har vært på Old Irish Pub på Majorstuen lørdag 27. november i tidsrommet 22.00 til 01.00 om å ta en test. En av gjestene på julebordet var her på lørdagen før personen fikk påvist smitte.

Personvernpolicy