400 kan miste jobben i Seadrill

<p></p><p>Skipsreder John Fredriksen er største aksjonær i Seadrill gjennom selskapet Hemen Holding. Det ble grunnlagt av Fredriksen i 2005, som nå eier rundt en firedel av selskapet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.</p>
Skipsreder John Fredriksen er største aksjonær i Seadrill gjennom selskapet Hemen Holding. Det ble grunnlagt av Fredriksen i 2005, som nå eier rundt en firedel av selskapet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Rundt 40 prosent av de ansatte i Seadrill Norway Crew kan miste jobben når to rigger er ferdige med sine oppdrag på nyåret.

Seadrill har 1.050 ansatte i Norge gjennom selskapet Seadrill Norway Crew AS, som har hovedkontor i Stavanger.

Til våren er riggen «West Bollsta» ferdig med sitt boreprogram, og kontrakten med Lundin avsluttes. I tillegg skal riggen «West Hercules» til Canada på et oppdrag i et halvt år fra februar eller mars.

Det gjør at opp mot 400 ansatte blir overflødige i selskapet, skriver Stavanger Aftenblad.

– Det blir sannsynligvis sendt ut oppsigelser rett før jul. Alle får tre måneders oppsigelsestid, sier klubbleder for Safe i Seadrill, Arild Jenssen til avisen.

En del kan få jobbe videre i Canada, men hvor mange det gjelder er usikkert. I nedbemanningen vil ansiennitet være avgjørende.

Personvernpolicy