Ap kan ikke love snarlig løsning på høye strømpriser

– Det virker som at alle ting har slått inn feil samtidig, og det er litt av grunnlaget for at vi er i denne situasjonen, sier Terje Lien Aasland (Ap), leder energi- og miljøkomiteen på Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / NTB
– Det virker som at alle ting har slått inn feil samtidig, og det er litt av grunnlaget for at vi er i denne situasjonen, sier Terje Lien Aasland (Ap), leder energi- og miljøkomiteen på Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aps Terje Lien Aasland som leder energi- og miljøkomiteen på Stortinget, sier det blir vanskelig å finne en snarlig løsning på de høye strømprisene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om Norge produserer om lag 15 prosent mer strøm enn dagens forbruk i Norge, fortsetter prisene å stige. I Sør-Norge ble det slått ny dagsrekord per øre kilowatt med 255 øre kilowattimen i snitt. Det er ny rekord med god margin og strømprisene vært så høye i Norge som de var mandag 29. november.

– Vi tar situasjonen på alvor, vi skjønner dette er en belastning for folk, sier leder i energi- og miljøkomiteen Terje Lien Aasland (Ap) til Nationen.

Han innrømmer at Ap ikke var helt forberedt på den situasjonen den nye regjeringen skulle ta over fra den forrige.

– Det virker som at alle ting har slått inn feil samtidig

– Når Europa faser ut så mye av sine stabile energiforsyninger og erstatter den med uregulert kraft, så har norsk vannkraft måtte tåle mye større eksponering for svingninger i prisene enn det som trolig var forventet på forhånd, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han mener prisene som nå slår ut i markedet er altfor høye.

– Det virker som at alle ting har slått inn feil samtidig, og det er litt av grunnlaget for at vi er i denne situasjonen, sier han.

Aasland sier regjeringen trenger tid til å høste erfaring av hvilke konsekvenser nye utenlandskabler har ført med seg, og at han derfor ikke kan love noe snarlig løsning på rekordprisene.