Henrik Asheim ny leder i Bærum Høyre

Nylig avgått forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim blir nå leder i Bærum Høyre ved siden av vervet som stortingsrepresentant. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Nylig avgått forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim blir nå leder i Bærum Høyre ved siden av vervet som stortingsrepresentant. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortingspolitiker og tidligere statsråd Henrik Asheim (38) ble mandag kveld valgt til ny leder i Bærum Høyre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Asheim, som er bosatt på Hosle i Bærum, vant kampvoteringen mot sittende leder Siw Wikan med 91 av i alt 136 stemmer, melder Budstikka.

38-åringen startet sin politiske karriere i 2001, 18 år gammel og har sittet i Bærum kommunestyre og Akershus fylkesting. Han har vært leder i Unge Høyre og medlem i Høyres programkomité siden 2011. Han er nå inne i sin tredje stortingsperiode etter at han ble valgt inn for første gang i 2013.

Til Budstikka sier han at det vil gå greit å lede Bærum Høyre og samtidig sitte på Stortinget.

– Det er lettere å kombinere enn folk tror. For det første har jeg ikke barn. Jobben på Stortinget kan også være ganske fleksibel. På mandager og fredager har vi møtefri. Men jeg vet at det blir mye å gjøre i Bærum Høyre, sier han.