Støre varsler nye coronatiltak tirsdag

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) varsler at det vil komme nye coronatiltak tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) varsler at det vil komme nye coronatiltak tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) bekrefter overfor TV 2 at det kommer nye coronatiltak tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsministeren skal redegjøre for Stortinget om coronasituasjonen. Der vil han komme med nye tiltak som kommer i tillegg til tiltakene som allerede er iverksatt på grunn av den nye coronavarianten omikron.

– Vi har et klart budskap når jeg skal redegjøre i morgen. Både på det vi gjør nasjonalt, og strategien på vaksinering. Vaksinering er det viktigste vi kan gjøre nasjonalt og i kommunene. Jeg tror også med det nye viruset, om det skulle komme til Norge, er vaksinering en hovedstrategi , sier han til TV 2.

Coronapressekonferanse

Regjeringen har kalt inn til en coronapressekonferanse etter Støres redegjørelse. Det er ventet at redegjørelsen, som starter klokken 10 tirsdag, vil ta rundt to timer. Etter det vil Støre og helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) møte pressen.

Også helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg deltar på pressekonferansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har fra før vært varslet at Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet har gitt regjeringen anbefalinger om regionale og nasjonale tiltak.

Kan komme nasjonale tiltak

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at det kan komme tiltak på grensa og nasjonale tiltak.

Før helgen ble det innført innreisetiltak, blant annet at alle reisende fra åtte land sør i Afrika må i karantene ved ankomst til Norge.

Mandag ble isolasjonstiden forlenget til sju dager for dem som tester positivt og som kan være smittet med omikron. I tillegg må husstandsmedlemmer og andre nære personer i smittekarantene i ti dager.