Makspris på 2,77 kroner per kWh for strøm tirsdag

Nå er det Midt- og Nord-Norges tur til å kjenne på de oppsiktsvekkende høye strømprisene. Prisen vil tirsdag toppe seg på 2,77 kroner kWh.
Nå er det Midt- og Nord-Norges tur til å kjenne på de oppsiktsvekkende høye strømprisene. Prisen vil tirsdag toppe seg på 2,77 kroner kWh. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag blir det høyest strømpriser i Midt- og Nord-Norge. Mellom klokken 16 og 17 vil strømprisen der ligge på 2,77 kroner per kilowattime (kWh).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det viser tall fra nettsidene til strømbørsen Nord Pool. I Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge blir prisen 2,30 kroner per kWh på sitt høyeste.

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. Dusjer man i ti minutter, brukes det cirka 6,5 kWh, men det avhenger av hvor mye vann dusjhodet leverer.

Snittprisen i landet vil tirsdag ligge på 1,45 kroner per kWh. Det er 90 øre mindre enn på mandag og 1,32 kroner mer enn samme dag i fjor.

Den høyeste døgnprisen på strøm tirsdag finner vi i Midt- og Nord-Norge på 1,50 kroner per kWh. Deretter kommer Sørøst- og Vest-Norge med en døgnpris på 1,38 kroner og Vest-Norge med døgnpris på 1,37 kroner.

Den laveste kWh-prisen tirsdag blir mellom klokken 1 og 2 i Nord- og Midt-Norge, da på 0,36 kroner. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge 0,99 kroner.

Søndag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 4,18 og 0,37 kroner per kWh. Samme dag i fjor var den på henholdsvis 0,16 og 0,10 kroner per kWh.