Dette skjer i dag

Foto: Pontus Lundahl / TT via AP / NTB
Foto: Pontus Lundahl / TT via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 29. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ny avstemning om statsminister i Sverige

Riksdagens leder har igjen nominert Socialdemokraternas Magdalena Andersson til svensk statsminister, og en avstemning er planlagt mandag. Hun gikk av etter at Miljöpartiet trakk seg ut av regjeringen, da Riksdagen vedtok opposisjonens budsjett.

Sonderinger om byråd i Bergen

Bergen-ordfører Rune Bakervik (Ap) har gitt partiene frist til mandag klokken 11 med å gjøre unna nødvendige avklaringer og prosesser angående nytt byråd i Bergen. Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) gikk av etter nederlaget i bybanesaken.

Ghislaine Maxwell for retten i USA

Maxwell, tidligere partner og venn av avdøde Jeffrey Epstein, er tiltalt for menneskehandel og medvirkning til seksuelle overgrep. Hun har erklært seg ikke skyldig i de seks tiltalepunktene. Den forsinkede rettssaken skal etter planen starte i dag.

Budsjettforhandlingene fortsetter

SV og regjeringspartiene fortsetter å forhandle om budsjett. SV har også planlagt sentralstyremøte mandag. Gjennom helgen har det ikke vært meldt om utvikling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Medietilsynet overleverer NRK-utredning

Medietilsynet overleverer NRK-rapport til kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap). Medietilsynet har på oppdrag fra Kulturdepartementet utredet hvordan NRK bidrar til mediemangfoldet, og hvordan NRKs virksomhet virker inn på konkurransesituasjonen i det norske mediemarkedet.

Gullballen deles ut

Magasinet France Football deler ut Ballon d'Or til årets spillere. Det er ingen norske nominerte i år.