Strømprisrekordene faller som dominobrikker i Norge

<p>I Sør-Norge har strømmen aldri vært dyrere. Den eksisterende rekorden fra søndag – på 1,87 kroner kilowattimen – smadres mandag.</p><p></p>
I Sør-Norge har strømmen aldri vært dyrere. Den eksisterende rekorden fra søndag – på 1,87 kroner kilowattimen – smadres mandag. Foto: Heiko Junge / NTB Tema

I Sør-Norge har strømmen aldri vært dyrere. Den eksisterende rekorden fra søndag – på 1,87 kroner kilowattimen – smadres mandag.

Da vil den gjennomsnittlige strømprisen gjennom døgnet være 2,56 kroner kilowattimen. Dette er ekskludert nettleie, avgifter og påslag fra strømselskapet.

– Oi, det var høyt, men ikke uventet, sier analytiker John Brottemsmo i Kintec til E24.

Strømmen blir aller dyrest mellom klokka 17 og 18, på over 4 kroner kilowattimen.

Analytikeren forklarer at det ikke er så mye vi kan gjøre med dette her hjemme.

– Vi er i utkanten av Europa og lider samme skjebne som de gjør. Det er en anstrengt situasjon på energiråvarer generelt, og det er en stor utfordring på hele kontinentet. Løsningen finner vi ikke her hjemme, sier Brottemsmo.

I Midt- og Nord-Norge har strømmen mangedoblet seg den siste uken. Forrige mandag lå døgnprisen på 15 øre kilowattimen.

Denne uken starter med en pris på 2,25 kroner kilowattimen. Dette er ikke rekord. Prisen var enda høyere tilbake i 2010, ifølge Nord Pool.

Allerede fredag skjøt prisen i Midt- og Nord-Norge i været. Analytikerne har pekt på utfordringer med vannkraften i Sverige på grunn av islegging i elvene.

Personvernpolicy