Dette skjer i dag

Foto: Erik Johansen / NTB
Foto: Erik Johansen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, søndag 28. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Første søndag i advent – julegrantenning i Oslo

Det er første søndag i advent, noe som blir markert rundt om i norske byer. Den tradisjonsrike julegrantenningen på Universitetsplassen i Oslo skjer klokken 17. Det har vært tradisjon siden 1919. Ordfører Marianne Borgen, sosialsjef i Frelsesarmeen Lindis Evja og årets juleartist, Frode Alnæs, er til stede.

Glimt kan sikre gullet – skjebnekamp for Brann

Det spilles seks kamper i eliteserien i fotball. I 19-kampen tar sisteplasserte Brann imot Molde, som er på andreplass. Brann er avhengig av å hente poeng, hvis ikke kan det best ende med kvalifiseringsplass for bergenserne.

Dersom Molde ikke vinner den kampen, mens Bodø/Glimt slår Tromsø, er Glimt seriemestere.

Disse kampene spilles klokken 17: Haugesund – Sandefjord, Kristiansund – Viking, Mjøndalen – Sarpsborg, Rosenborg – Bodø/Glimt, Tromsø – Stabæk.

Vintersportssøndag

Det er verdenscup i flere vinteridretter. Først ut er kombinertgutta som har hopprenn i Ruka klokken 9.10 og 10 kilometer langrenn klokken 15.05.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Langrennseliten har 10 kilometer fri teknikk for kvinner klokken 10.20, mens det er 15 kilometer i samme stilart for menn klokken 12.30.

Skiskytterne er i aksjon i Östersund der det er sprint for kvinnene fra klokken 11, mens mennene går klokken 13.45. Det er slalåm for alpintkvinnene i Vermont klokken 15.45, mens gutta skal kjøre super-G klokken 20.15.

Hoppgutta har renn i storbakken i Ruka klokken 16.15.

Lysmarkering for barn på flukt

Moriabevegelsen – for barn på flukt arrangerer en lysmarkering på Eidsvoll plass foran Stortinget i Oslo. Plassen blir lyslagt til støtte for barn på flukt i Europa. Det blir også overlevert krav til representanter for regjeringspartiene. Markeringen starter klokken 18.

Folkeavstemning i Sveits om koronasertifikat

Det avholdes folkeavstemning i Sveits om innføringen av koronasertifikatet. Sveits har i stor grad direktedemokrati, der flere saker kommer opp til folkeavstemning.