Landbruksdirektoratet varsler prishopp på kjøtt

Pågangen i auksjonsrundene for importert kjøtt var unormalt stor og prisene langt høyere enn tidligere, sier Jørn Rolfsen, direktør i Landbruksdirektoratet. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Pågangen i auksjonsrundene for importert kjøtt var unormalt stor og prisene langt høyere enn tidligere, sier Jørn Rolfsen, direktør i Landbruksdirektoratet. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: Gorm Kallestad / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske fryselagre for kjøtt er tomme, og det er budkrig på internasjonale kjøttauksjoner. Landbruksdirektoratet tror det kan bli prishopp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Direktoratet mener den store interessen for kjøttauksjonene viser en forventning om at norsk kjøttproduksjon ikke vil dekke markedsbehovet neste år, skriver NRK.

Pågangen i auksjonsrundene for importert kjøtt var unormalt stor og prisene langt høyere enn tidligere, sier Jørn Rolfsen, direktør i Landbruksdirektoratet.

– Prognosene fremover er usikre. Noen tenker det blir normalisert. Kanskje grensehandelen øker, men det er usikkert, sier Rolfsen til rikskringkasteren.

Han viser til at prisene internasjonalt har skutt i været.

– Råvareprisene har doblet seg. Det kan være et prisbilde som er på vei oppover, sier Rolfsen.