Norge vurderer å anskaffe coronamedisin før jul

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) skal avgjøre om Norge skal inngå en direkteavtale med legemiddelselskapet MSD om antiviralia mot covid-19. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) skal avgjøre om Norge skal inngå en direkteavtale med legemiddelselskapet MSD om antiviralia mot covid-19. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helseministeren skal i løpet av kort tid avgjøre om Norge skal inngå en direkteavtale med selskapet MSD om å få coronamedisin før jul.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Dagens Medisin har legemiddelselskapet MSD tilbudt norske myndigheter mulighet for å inngå en direkteavtale med selskapet for å kunne motta legemidler før jul – men da må en avtale om det signeres innen 30. november.

Storbritannia og Danmark har inngått direkteavtaler med MSD for å skaffe medisin før jul.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) bekrefter overfor tidsskriftet at hun i løpet av kort tid vil konkludere om Norge skal inngå en tilsvarende avtale.

– Tidsrammen for EU-anskaffelsen er fortsatt uavklart, og vi vurderer derfor en bilateral avtale om Molnupiravir. Vi vil ta en avgjørelse om det i løpet av kort tid, sier Kjerkol.