Grov overgrepssak blant ungdom opp for retten i Agder

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Agder har etterforsket om lag 25 saker der ungdom er involvert i seksuelle overgrep. Om noen uker kommer en av sakene opp i Agder tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken involverer en 16 år gammel gutt, som er tiltalt for å ha voldtatt en jevnaldrende jente på et toalett i Kristiansand, skriver NRK.

Den nå 17 år gamle gutten nekter straffskyld.

– Det er en trist sak på alle mulige måter, uavhengig av straffskyld. Det er jo snakk om to unge mennesker her, i startgropen av livet, som må møte i retten, sier guttens forsvarer Bjørge Tveito.

Ifølge NRK skjedde overgrepet på Aquarama, Sørlandets største badeland.

Jentas bistandsadvokat har ikke ønsket å kommentere saken overfor NRK, og politiadvokat Tove Haugland vil ikke si noe før saken kommer for retten i midten av desember.

Det var i sommer at politiet og overgrepsmottaket i Agder slo alarm om en overgrepstrend med salg av sex og grove seksuelle overgrep mellom ungdom eller unge voksne.

Ofrene er barn ned i 13-årsalderen, mens overgriperne i stor grad er mellom 15 og 19 år.

– Vi har fått stor respons også fra resten av landet. Det er veldig mange flere anmeldelser nå enn for bare få år siden, sier seksjonsleder Benedicte Severinsen ved overgrepsmottaket i Agder.