Rekordmange coronapasienter på sykehuset i Hammerfest – stanser nye innleggelser

<p>Sykehuset i Hammerfest opplever for tiden press på kapasiteten og utsetter flere planlagte operasjoner. Arkivfoto: Tor Even Mathisen / NTB</p>
Sykehuset i Hammerfest opplever for tiden press på kapasiteten og utsetter flere planlagte operasjoner. Arkivfoto: Tor Even Mathisen / NTB

Sykehuset i Hammerfest har nå 13 coronainnlagte pasienter, noe som er det høyeste antallet hittil i pandemien. Nå utsettes de fleste operasjoner ved sykehuset.

– Det er mange pasienter, og kapasiteten er presset. Vi har mange ansatte som er syke selv eller har covidsyke barn og dermed er i karantene. 13 innlagte pasienter krever også sitt, sier kommunikasjonsrådgiver Malene Nicolaysen ved Finnmarkssykehuset til iFinnmark.

– Vi har kontroll, men er bekymret for hvordan dette skal ende, sier hun.

Etter et møte onsdag ble det besluttet at de fleste planlagte operasjoner utsettes, i første omgang fram til 3. desember.

– Det må gjøres fordi vi må frigjøre behandlingskapasitet. Vi må frigjøre personell som kan avlaste avdelinger med mange pasienter. Det er også så vi kan gi ansatte fri. Det er mange som har stått i det lenge, som er slitne nå, sier Nicolaysen.

Noen operasjoner vil likevel bli prioritert, som for eksempel kreft- og barnebehandlinger. Alle operasjoner som ikke krever innleggelse, vil også bli gjennomført. Fødselstilbudet vil også foregå som normalt.

Personvernpolicy