Erna Solberg: – Forventer at det offisielle Norge sier svært tydelig ifra

Oslo 20211108. Erna Solberg (H) etter fremleggelsen av regjeringens forslag til endringer i statsbudsjettet for Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Oslo 20211108. Erna Solberg (H) etter fremleggelsen av regjeringens forslag til endringer i statsbudsjettet for Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere statsminister Erna Solberg (H) reagerer på arrestasjonen av de to NRK-journalistene i Qatar. Hun mener Norge må si tydelig ifra overfor landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er totalt uakseptabelt at journalister blir arrestert og kastet på glattcelle for å gjøre jobben sin. Det er ikke et demokrati verdig, ikke en moderne rettsstat verdig og ikke et vertsland for fotball-VM verdig. Dette er nok et argument for at Qatar aldri burde vært tildelt mesterskapet i utgangspunktet. Hvis man ikke står opp for en fri presse, faller man for alt. Det er en hjørnestein i ethvert demokrati, sier Solberg i en uttalelse.

– Jeg forstår at Utenriksdepartementet håndterer situasjonen, og forventer at det offisielle Norge sier svært tydelig ifra overfor Qatar.

NRK-journalistene Halvor Ekeland og Lokman Ghorbani landet onsdag morgen på norsk jord etter sin reportasjereise i Qatar. De laget journalistikk i forbindelse med at det er ett år igjen til fotball-VM avholdes i landet. De ble arrestert og satt over 30 timer på glattcelle.

– Det er veldig godt at de to NRK-journalistene er trygt hjemme igjen. Lokman har jeg selv møtt på jobb en rekke ganger, og jeg kjenner ham som en dyktig fotograf, sier Solberg.