175 nye registrerte smittede i Trondheim

Det er registrert 175 nye smittetilfeller i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Det er registrert 175 nye smittetilfeller i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB

Det er registrert 175 nye smittetilfeller i Trondheim det siste døgnet, 145 flere enn dagen før. Onsdag vedtas trolig nye coronaregler i kommunen.

– Smittetallet i dag er langt høyere enn i går uten at det dermed er grunn til å tro at dette er en reell forskjell, sier kommuneoverlege Tove Røsstad.

Hun sier det ikke er sjelden at tallene er lavere mandager, noe som kan skyldes mindre testing i helgene, og lavere analysekapasitet på sykehuset i helgen. Ifølge Røsstad kan også en del av de positive prøvene være meldt etter at smittesporingsteamet avsluttet arbeidet på søndag slik at disse først fremkommer på dagens tall.

– Det er derfor viktig at man ikke kun ser på smittetall for en dag, men må se utviklingen over flere dager. Bildet blir mest riktig om man sammenligner uke for uke, sier kommuneoverlegen.

Derfor mener Røsstad at situasjonen er nokså uendret både i antall og smittemønster.

Onsdag formiddag skal politikerne ta stilling til nye coronatiltak i kommunen. Kommunedirektør Morten Wolden foreslår å videreføre dagens tiltak og anbefalinger, samt å innføre påbud om bruk av munnbind på kollektivreiser med buss, og i butikker og kjøpesentre der man ikke kan holde minst én meter til andre. Påbudet skal også gjelde på legesentre og legevakt.

Personvernpolicy