Kjøll: – Rystende, sjokkerende og totalt uakseptabelt

Idrettspresident Berit Kjøll er rystet over saken der to NRK-journalister ble fengslet i over 30 timer i Qatar. Foto: Berit Roald / NTB
Idrettspresident Berit Kjøll er rystet over saken der to NRK-journalister ble fengslet i over 30 timer i Qatar. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges idrettsforbund fordømmer arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar. Idrettspresident Berit Kjøll er urolig på vegne av journalister fram mot VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Disse opplysningene er rystende, sjokkerende og totalt uakseptable. Vi tar på det sterkeste avstand fra at journalister, enten de kommer fra Norge eller fra andre land, og som utfører sitt samfunnsoppdrag for å dekke forberedelsene til internasjonale idrettsmesterskap, blir arrestert, sier Kjøll i en pressemelding.

Journalistene Halvor Ekeland og Lokman Ghorbani er løslatt og på vei mot Norge. I Qatar ble de fengslet og sittende i varetekt i over 30 timer i forbindelse med en reportasjereise ett år før VM går i gang.

– Det må nå bli en slutt på å tildele store internasjonale mesterskap til land som ikke respekterer pressefriheten og ytringsfriheten, sier Kjøll.

– Hendelsene gjør oss urolig for hvordan myndighetene i Qatar nå vil behandle andre journalister som skal dekke forberedelsene og gjennomføringen av fotball-VM i 2022, sier idrettspresidenten.