Melby ber regjeringen redegjøre etter at NRK-journalister ble fengslet i Qatar

Venstre-leder Guri Melby ber regjeringen redegjøre for hvordan de skal forholde seg til idrettsarrangementer i land med menneskerettighetsbrudd.
Venstre-leder Guri Melby ber regjeringen redegjøre for hvordan de skal forholde seg til idrettsarrangementer i land med menneskerettighetsbrudd. Foto: Terje Pedersen / NTB

Etter at to NRK-journalister ble fengslet i Qatar der de dekket forberedelsene til fotball-VM, ber Guri Melby (V) utenriksministeren kalle Qatars ambassadør inn på teppet.

Regjeringen må redegjøre for hvordan Norge skal forholde seg til idrettsarrangementer i land med menneskerettighetsbrudd, krever Melby.

Hun mener også at utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) bør kalle den qatarske ambassadøren inn på teppet for å redegjøre.

Venstre har tidligere tatt til orde for diplomatisk boikott av fotball-VM og OL i Kina.

Melby mener det er urovekkende at de to norske journalistene Halvor Ekeland og Lokman Ghorbani satt fengslet i over 30 timer i Qatar i forbindelse med en reportasjereise.

– Dette har regjeringen valgt å overse, og ikke fulgt opp. Derfor vil jeg og Venstre be regjeringen om en redegjørelse i Stortinget for å få drøftet hvordan Norge som land skal forholde seg til store idrettsarrangement der det også er grove menneskerettsbrudd, skriver Venstre-lederen i en uttalelse til NTB.

Personvernpolicy