Oransje farevarsel for regn og flom i Trøndelag og Møre og Romsdal

<p>– Dette kan føre til omfattende oversvømmelser, erosjonsskader og flomskader på utsatte steder. Årsaken er at det allerede er høy temperatur og påfølgende snøsmelting opp til 1.200 meters høyde, skriver Yr.</p>
– Dette kan føre til omfattende oversvømmelser, erosjonsskader og flomskader på utsatte steder. Årsaken er at det allerede er høy temperatur og påfølgende snøsmelting opp til 1.200 meters høyde, skriver Yr. Foto: Skjermdump: earth.nullschool.net

Fare for svært mye regn og snøsmelting fører til oransje farevarsel om flom og regn i deler av Trøndelag og Møre og Romsdal.

Fra tirsdag formiddag til onsdag formiddag er det ventet lokalt svært mye regn i sørlige Trøndelag.

Totalt kan det komme mellom 60 til 100 millimeter over 24 timer, skriver Meteorologisk institutt på sine nettsider.

Det er ventet mest regn tirsdag kveld og onsdag formiddag.

Det voldsomme regnet fører til at det er sendt ut oransje farevarsel for regn, gjeldende sør i Trøndelag.

Ifølge Yr og Varsom er det også oransje farevarsel for flom i deler av Trøndelag og Møre og Romsdal. På grunn av mye nedbør og snøsmelting er vannføringen ventet å øke i bekker og elver i løpet av perioden.

– Dette kan føre til omfattende oversvømmelser, erosjonsskader og flomskader på utsatte steder. Årsaken er at det allerede er høy temperatur og påfølgende snøsmelting opp til 1.200 meters høyde, skriver Yr.

Flomfaren er ventet å minke onsdag formiddag.

Personvernpolicy