Nødnettet fortsatt nede flere steder i Sør-Norge

Uværet fredag rammet Sør-Norge hardt.
Uværet fredag rammet Sør-Norge hardt. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nødnettet er fortsatt nede flere steder i Sør-Norge etter det kraftige uværet fredag. Mandag ettermiddag skal dekningen være på vei tilbake flere steder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Situasjonen i Nødnett er forbedret flere steder i Sør-Norge, og dekningen i Nødnett er på vei tilbake blant annet i Telemarksregionen, som har vært et av områdene som har vært rammet av utfall, opplyser avdelingsdirektør Sigurd Heier i Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) til NTB i 13-tiden mandag.

Tidligere mandag forklarte Heier at de fulgte situasjonen tett, og at det er løpende dialog med lokale kraftselskaper og Telenor om å gjenopprette normal drift.

Fra 34 til 18 rammede stasjoner

– Det jobbes iherdig med å gjenopprette strøm og transmisjon, som igjen vil føre til at nødnettdekningen gjenopprettes, sa Heier i 12-tiden.

Da var 34 basestasjoner fremdeles rammet, mens situasjonen klokka 13 er at antallet er nede i 18. Kommuner som er delvis berørt er Tokke, Fyresdal, Sigdal, Flå, Krødsherad, Nesbyen og Rollag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nødnettet er det digitale sambandet mellom nødetatene i Norge.

– Vi har også egne bakkemannskaper ute for å rette opp eventuelle andre feil som kan ha oppstått på basestasjonene, forteller Heier.

Transportable basestasjoner

DSB har utplassert transportable basestasjoner i samråd med nødetatene. I helgen ble en transportabel basestasjon utplassert på Fagernes i Valdres for å gi lokal dekning.

– Nå som Nødnett er i normal drift i området, kjøres basestasjonen videre til Flå. Tilsvarende flyttes en transportabel basestasjon fra Dalen, der Nødnett nå er tilbake i normal drift, til Fyresdal i Telemark for å opprette lokal dekning i et område der som er rammet av utfall, sier Heier.