Nødnettet fortsatt nede flere steder i Sør-Norge

Uværet fredag rammet Sør-Norge hardt.
Uværet fredag rammet Sør-Norge hardt. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Nødnettet er fortsatt nede flere steder i Sør-Norge etter det kraftige uværet fredag. Mandag ettermiddag skal dekningen være på vei tilbake flere steder.

– Situasjonen i Nødnett er forbedret flere steder i Sør-Norge, og dekningen i Nødnett er på vei tilbake blant annet i Telemarksregionen, som har vært et av områdene som har vært rammet av utfall, opplyser avdelingsdirektør Sigurd Heier i Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) til NTB i 13-tiden mandag.

Tidligere mandag forklarte Heier at de fulgte situasjonen tett, og at det er løpende dialog med lokale kraftselskaper og Telenor om å gjenopprette normal drift.

Fra 34 til 18 rammede stasjoner

– Det jobbes iherdig med å gjenopprette strøm og transmisjon, som igjen vil føre til at nødnettdekningen gjenopprettes, sa Heier i 12-tiden.

Da var 34 basestasjoner fremdeles rammet, mens situasjonen klokka 13 er at antallet er nede i 18. Kommuner som er delvis berørt er Tokke, Fyresdal, Sigdal, Flå, Krødsherad, Nesbyen og Rollag.

Nødnettet er det digitale sambandet mellom nødetatene i Norge.

– Vi har også egne bakkemannskaper ute for å rette opp eventuelle andre feil som kan ha oppstått på basestasjonene, forteller Heier.

Transportable basestasjoner

DSB har utplassert transportable basestasjoner i samråd med nødetatene. I helgen ble en transportabel basestasjon utplassert på Fagernes i Valdres for å gi lokal dekning.

– Nå som Nødnett er i normal drift i området, kjøres basestasjonen videre til Flå. Tilsvarende flyttes en transportabel basestasjon fra Dalen, der Nødnett nå er tilbake i normal drift, til Fyresdal i Telemark for å opprette lokal dekning i et område der som er rammet av utfall, sier Heier.

Personvernpolicy