388 nye smittetilfeller i Trondheim fra fredag til søndag

<p>20 personer er mandag innlagt med covid-19-sykdom på St. Olavs hospital i Trondheim. 388 personer fikk påvist coronasmitte i kommunen i helgen. Foto: Gorm Kallestad / NTB</p>
20 personer er mandag innlagt med covid-19-sykdom på St. Olavs hospital i Trondheim. 388 personer fikk påvist coronasmitte i kommunen i helgen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB

Det er registrert 388 nye coronasmittede i Trondheim i løpet av helgen.

175 personer fikk påvist smitte fredag, mens tallene for lørdag og søndag var 134 og 79, opplyser Trondheim kommune i en pressemelding mandag.

130 av de smittede er mellom 10 og 19 år.

1.292 personer testet seg i Trondheim de tre dagene.

20 personer er mandag innlagt med covid-19-sykdom på St. Olavs hospital. Fire av disse får intensivbehandling med respiratorbehandling, opplyser sykehuset på sine nettsider.

Sykehuset hadde ett coronarelatert dødsfall søndag. I alt fire personer har så langt dødd med coronaviruset på sykehuset.

På grunn av de høye smittetallene og stort press på helse- og velferdstjenestene i Trondheim, skal kommunen ha full gjennomgang av situasjonen med Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet, skriver NRK.

I tillegg skal kommunen tirsdag ha møte med Statsforvalteren.

Personvernpolicy