Venstre ber utenriksministeren ta tak i Nygaard-saken

Politiet utenfor forlagssjef William Nygaards hus i Dagaliveien i Oslo i 1993. Foto: Jon Eeg / NTB
Politiet utenfor forlagssjef William Nygaards hus i Dagaliveien i Oslo i 1993. Foto: Jon Eeg / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre ber utenriksministeren bruke diplomatiske kanaler for å få til en samtale med en mann som er siktet i forbindelse med Nygaard-attentatet i 1993.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge NRK har partiet sendt et brev til Utenriksdepartementet om saken. Kanalen meldte nylig at den ene siktede var iransk diplomat i Norge forut for attentatet mot forlagssjef William Nygaard i Aschehoug – og at han oppholder seg i Iran.

– Jeg mener at norske myndigheter bør strekke seg veldig langt. Det var et svært alvorlig attentat, ikke bare mot en person, men også mot sentrale verdier i samfunnet vårt. Derfor bør vi også bruke alle de diplomatiske kanalene vi har. Dette er nok siste sjanse, sier Venstre-leder Guri Melby.

Til NRK opplyser Utenriksdepartementet at de på generelt grunnlag ikke uttaler seg om saker som er i justis- og rettssystemet.

Ifølge kanalen mener den iranske ambassaden i Norge at påstanden om at diplomaten var involvert i attentatet er «fullstendig uten grunnlag». Det er ikke kjent hvordan politiet mener han medvirket.

William Nygaard overlevde drapsforsøket, som ble satt i sammenheng med at Aschehoug hadde gitt ut boka «Sataniske vers» av forfatteren Salman Rushdie.