Kulturministeren: – Rocken har mistet en markant frontfigur

<p>Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) sier at kulturen har mistet en kunstner og et multitalent med Hans-Erik Dyvik Husbys dødsfall. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB</p>
Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) sier at kulturen har mistet en kunstner og et multitalent med Hans-Erik Dyvik Husbys dødsfall. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB

Nyheten om Hans-Erik Dyvik Husbys bortgang var utrolig trist, sier kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap). – Altfor tidlig, sier hun.

– Rocken har mistet en markant frontfigur, og kulturen har mistet en kunstner og et multitalent. Våre tanker går til hans familie og pårørende, sier Trettebergstuen.

Tidligere kulturminister Abid Raja skriver også på Twitter at det var utrolig trist å lese om Dyvik Husbys bortgang.

– Det er utrolig trist å lese om bortgangen til Hans-Erik Dyvik Husby. En av våre mest markante rockeskikkelser og artister, en som underholdt og trollbandt oss, skriver han.

Vokalisten og skuespilleren Hans-Erik Dyvik Husby ble bekreftet død fredag. Han ble 49 år gammel. Artisten ble først kjent som frontmann og vokalist i bandet Turboneger på 1990-tallet – da under navnet Hank von Helvete.

Etter at han gikk ut av Turboneger i 2009, spilte han blant annet filmrollen som Cornelis Vreeswijk, sto på scenen som Jesus i «Jesus Christ Superstar», deltok i Stjernekamp og Melodi Grand Prix, og var dommer i Idol.

Personvernpolicy