Hans-Erik «Hank von Helvete» Dyvik Husby er død

<p>Hans-Erik Dyvik Husby var en norsk vokalist, artist og skuespiller, som for mange er kjent som vokalisten i det norske rockebandet Turboneger.</p>
Hans-Erik Dyvik Husby var en norsk vokalist, artist og skuespiller, som for mange er kjent som vokalisten i det norske rockebandet Turboneger. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Artisten Hans-Erik Dyvik Husby ble 49 år gammel. Husbys manager Boye Nytun bekreftet dødsfallet overfor NRK fredag kveld.

«Hertugen», «Herr Tugen», «Hertis» og «Hank von Helvete».

Kjært barn har mange navn, og Hans-Erik Dyvik Husby rakk å bli en folkekjær norsk artist.

Dyvik Husby var en vokalist, artist og skuespiller, som for mange er kjent som vokalisten i det norske rockebandet Turboneger.

– Vi er lei oss over å kunngjøre at Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent for verden som Hank von Hell, dessverre gikk bort 19. november 2021, heter det i en melding på Husbys offisielle Facebook-side ved 23-tiden fredag kveld.

Svartmalt og i bar overkropp

Hank von Hell fremførte sangen «Fake it» under Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum i 2019. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Hank von Hell fremførte sangen «Fake it» under Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum i 2019. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Husby ble født på Gravdal i Vestvågøy kommune. På scenen med Turboneger var han ofte å se i bar overkropp med et svartmalt mønster i ansiktet.

Han har flere ganger snakket åpent om rusproblemene han hadde i perioder av livet sitt.

I juli 2010 ble det kjent at Husby trakk seg fra Turboneger. Samme år spilte han hovedrollen som Cornelis Vreeswijk i filmen «Cornelis» i Sverige. Filmen ble en stor suksess. Han spilte også inn albumet «I ljuset av Cornelis» sammen med Cornelis' sønn Jack Vreeswijk.

Siden 2011 har han vært å se i flere norske TV-programmer. I 2011 var han dommer på Idol, og i 2013 deltok han i Melodi Grand Prix med sangen «No One». Seks år senere, i 2019, deltok han i Melodi Grand Prix for andre gang. Denne gangen med låten «Fake It», som er hans siste singel.

– Onkel Hank, minnene lever videre

Artisten Carina Dahl delte nyheten på sin Facebook-profil. Foto: Skjermdump/Facebook
Artisten Carina Dahl delte nyheten på sin Facebook-profil. Foto: Skjermdump/Facebook

Blant de første som tok til sosiale medier for å dele budskapet er fotografen og Husbys venn Per Heimly. Han har delt et bilde av vennen og tre røde hjerter på sin Facebook-profil.

Artisten Carina Dahl har også delt et innlegg om Husby, som hun kaller «Onkel Hank».

– Pappa vekket meg hjemme i dag med nyheten som har gjort dagen her tung. Onkel Hank, minnene lever videre!, skriver Dahl på Facebook.

Personvernpolicy