Åpen for alle - alltid

Over 1.400 meldinger om mensforstyrrelser etter coronavaksine

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Legemiddelverket har behandlet 1.404 meldinger om kvinner som har hatt menstruasjonsforstyrrelser etter å ha fått coronavaksinen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er en økning på 140 meldinger på knappe to uker, skriver TV 2.

De aller fleste meldingene kommer fra kvinner i fruktbar alder, mens 99 av meldingene kommer fra kvinner etter overgangsalder, skriver Legemiddelverket i en pressemelding.

Folkehelseinstituttet har begynt å kartlegge blødningsmønstrene til 60.000 kvinner, for å få sikre svar på om forstyrrelsene skyldes vaksinen.

Til sammen er det meldt inn 40.068 meldinger om mistenkte bivirkninger av vaksinen. Fra ungdom mellom 12 og17 år, er det meldt inn 192 bivirkninger.

Per 7. november hadde 415 fullvaksinerte i alderen 65 til 84 år vært innlagt på sykehus med covid-19. 107 personer som er fullvaksinerte, har dødd med covid-19, alle i alderen 79 til 90 år.

– Det ser ut til å være underrapportering av mistenkte tilfeller av vaksinevikt. Vi minner om at helsepersonell skal melde alvorlig covid-19 sykdom eller covid-19 assosiert død hos fullvaksinerte. Det er viktig at bivirkningsmeldingene inneholder detaljert beskrivelse av pasientens tilstand og sykdomsforløpet, oppfordrer overlege Sigurd Hortemo ved Legemiddelverket.