Styreleder i Mybank går av etter privat Aylar Lie-lån

Da Aylar Lie (innfelt) kjøpte en luksusleilighet på Tjuyvholmen fikk hun både et lån fra Mybank og et privat lån fra Mybank-styreleder Espen Aubert uten at styret var klar over det.
Da Aylar Lie (innfelt) kjøpte en luksusleilighet på Tjuyvholmen fikk hun både et lån fra Mybank og et privat lån fra Mybank-styreleder Espen Aubert uten at styret var klar over det. Foto: NTB/montasje

Espen Aubert, styreleder i Mybank skal ha gitt et privat lån til Aylar Lie uten å melde fra til styret. Nå undersøker Finanstilsynet saken.

Dagens Næringsliv (DN) melder at styret i Mybank har kalt inn til ekstraordinær generalforsamling 19. november. I innkallingen foreslår styret å kaste Aubert fra styrevervet etter at han ga et privat lån til realitykjendis, tidligere glamourmodell og pokerspiller Aylar Lie uten å ha informert styret.

Til Dagbladet Børsen opplyser Aubert at han kommer styret i forkjøpet og fratrer stillingen.

– Jeg skulle selvsagt vært denne saken foruten, og det er mitt valg å tre til side, skriver Espen Aubert i en e-post til Børsen.

Finanstilsynet opplyser til DN at de nå undersøker saken.

– Finanstilsynet undersøker den aktuelle saken og har utover det ingen kommentarer på det nåværende tidspunkt, skriver tilsynsrådgiver Jo Singstad i Finanstilsynet i en epost til avisen.

Unormalt stort lån

Bakgrunnen er ifølge E24 at styret i Mybank godkjente et unormalt stort lån til Aylar Lie i forbindelse med et leilighetskjøp på eksklusive Tjuvholmen i Oslo. I tillegg delfinansierte styreleder Espen Aubert eiendomskjøpet gjennom et privat lån.

Mybank, som tilbyr omstartslån til personer med økonomiske problemer, ga Lie finansiering til å kjøpe leiligheten på 34 millioner kroner. Senere, for å sikre luksusleiligheten, fikk hun privat finansiering fra styreleder og aksjonær Aubert gjennom hans eiendomsselskap Daimyo Eiendom. Selskapet er ifølge avisen oppført med en pant på 15 millioner kroner i leiligheten.

Denne private finansieringen ble styret først kjent med da DN omtalte kjøpet av leiligheten 20. oktober i år.

Aubert: – Var habil

Kort tid senere har Aylar Lie solgt leiligheten med solid gevinst, ifølge E24 og Finansavisen.

– Ett annet styremedlem var kjent med det private lånet, både pant og utbetaling. Sett i etterpåklokskapens lys, så burde hele styret fått informasjonen før pantet ble etablert, skriver Aubert til E24 i en e-post.

Aubert har ikke lagt skjul på at han og Lie kjenner hverandre privat, men mener uansett at han var habil da Mybank-styret godkjente lånet.

– Jeg skjønner at spørsmålene om habilitet kan stilles, men jeg var habil i min rolle i kredittprosessen. Situasjonen med den private mellomfinansieringen dukket derimot opp senere, da hennes egenkapital ble forsinket utbetalt til leilighetsoppgjøret, skriver Aubert til E24.

Personvernpolicy