FHI anbefaler å prioritere tredje dose med coronavaksine

<p>Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet sier at FHI nå har snudd og anbefaler at en tredje dose med coronavaksine gis før influensavaksine. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB</p>
Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet sier at FHI nå har snudd og anbefaler at en tredje dose med coronavaksine gis før influensavaksine. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Folkehelseinstituttet snur og anbefaler nå å prioritere tredje dose med coronavaksine foran influensavaksinasjon til personer over 65 år i Norge.

Helomvendingen kommer én måned etter at FHI anbefalte det motsatte, og framkommer i et brev sendt til landets kommuner, helseforetak og statsforvaltere.

Årsaken til at FHI har snudd er at spredningen av influensavirus lar vente på seg, mens spredningen av covid-19 øker raskt.

Overlege Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet sier til Dagbladet at omprioriteringen i mange kommuner ikke vil være noe problem.

– Dersom en kommune har begrenset vaksineringskapasitet, ber vi dem først vaksinere eldre over 65 år med oppfriskningsdose med coronavaksine før de vaksinerer de samme med influensavaksine, sier Aavitsland.

Personvernpolicy