Person fløyet til sykehus etter brann i reketråler i Oslofjorden

Slukkingsarbeidet vanskeliggjøres på grunn av melding om propanflasker om bord tråleren.
Slukkingsarbeidet vanskeliggjøres på grunn av melding om propanflasker om bord tråleren. Foto: Redningsselskapet / NTB

En person er fløyet til sykehus etter å ha blitt reddet fra en brennende reketråler ved Moss i Oslofjorden torsdag formiddag. Tråleren sank.

Om lag klokka 13.50 sank reketråleren som sto i brann utenfor Fuglevik like sør for Moss, bekrefter Ole-Martin Isebakke i 110-sentralen til NTB. NRK meldte dette først.

– Vi har en drone i lufta som ser etter mulige lekkasjer, sier Isebakke, som ikke har fått informasjon om at det skal være noen utslipp.

Propanflasker vanskeliggjorde slukkingen

Klokka 11 meldte Hovedredningssentralen (HRS), som koordinerte aksjonen, at slukningsarbeidet ble vanskeliggjort grunnet en melding om propanflasker om bord i tråleren.

– Det er foreløpig ukjent hvor mange flasker det gjelder, men det er klart at det gjør arbeidet vanskelig. På grunn av sprengningsfare må distanse opprettholdes, sier Vincent Roos i HRS til NTB.

Redningsskøyte og brannbåt jobbet da med slukkingen.

Sendt til sykehus

En person ble reddet fra tråleren, og like før klokka 11 ble vedkommende heist om bord i redningshelikopteret Rygge. Pasienten ble fløyet til Tønsberg sykehus.

– Han har pustet inn røyk, men videre avklaring av tilstand er ikke mottatt, sier Roos.

Ifølge politiets opplysninger var det kun denne ene personen om bord i tråleren, ifølge operasjonsleder Ronny Samuelsen. Politiet fikk melding om brannen klokka 10.16.

HRS opplyste på Twitter at personen som befant seg i reketråleren, ble berget om bord fiskefartøyet Sand.

Personvernpolicy