77.836 nordmenn har fått tredje vaksinedose

Hittil har 77.386 personer i Norge fått en tredje dose med coronavaksine. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
Hittil har 77.386 personer i Norge fått en tredje dose med coronavaksine. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tall fra Folkehelseinstituttet viser at 77.836 personer i Norge så langt er blitt vaksinert med tredje dose med coronavaksine, en såkalt påfyllingsdose.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forrige uke ble det satt 15.730 tredjedoser.

– På nasjonalt nivå er i underkant av 50 prosent av personer i gruppene 75–84 år og 85 år og eldre blitt vaksinert med en tredje dose, slik at vaksineringen er kommet godt i gang i disse gruppene, sier vaksinesjef Geir Bukholm ved FHI til NTB.

For gruppen 65–74 år er dette tallet under 10 prosent. Dette er først og fremst fordi det er mange i denne gruppen der det ennå ikke er gått mer enn seks måneder etter andre vaksinedose, ifølge Bukholm.

Det er personer over 65 år og personer i to definerte risikogrupper som hittil har fått tilbud om en påfyllingsdose med coronavaksine i Norge.

Gruppen av personer over 65 år utgjør 965.742 personer, mens FHI tidligere har anslått at pasientgruppene som defineres som risikogrupper, samlet utgjør inntil 200.000 personer.

10 prosent av de eldre i Oslo har fått tredje vaksinedose. Oslo er dermed fylket med størst andel tredjedosevaksinerte eldre. Lavest andel har Nordland med 2 prosent.