Barnelege ber foreldre skjerme spedbarn for å hindre at de blir RS-smittet

Artikkelen fortsetter under annonsen

En barnelege ber om at de minste blir skjermet fra forkjølte søsken for å hindre RS-virus. Den siste halvannen uka er 46 innlagt med viruset på Drammen sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag hadde sykehuset 13 inneliggende barn.

– Men så kommer det hele tiden nye inn. De minste pasientene våre er to uker gamle, sier overlege Per Helge Måseide ved barne- og ungdomsavdelingen på sykehuset til VG.

Ifølge leger avisa har snakket med, er det ofte storesøsken som smitter de aller minste. Måseide oppfordrer foreldre til å skjerme nyfødte og de yngste spedbarna fra familiemedlemmer og søsken som er småsyke.

Onsdag var det 18 barn med RS i Helse Bergen, fem ved St. Olavs hospital i Trondheim, mens det tirsdag var 20 små RS-pasienter ved Oslo universitetssykehus, ifølge avisa. Også i Trondheim er det innlagt barn med RS.

Respiratorisk syncytial-virus (RS-virus) er et virus som fører til luftveisinfeksjon hos barn og voksne. Ifølge FHI arter en RS-virusinfeksjon seg som en forkjølelse hos de fleste barn og voksne.

Noen kan få mer alvorlig infeksjon nedover i luftveiene, og hos de minste barna, særlig de under ett år, kan viruset føre til bronkiolitt, en betennelse i de nedre luftveiene som kan føre til pustevansker og behov for innleggelse på sykehus.