Klar bedring for Norwegian i tredje kvartal

Norwegian fikk i tredje kvartal et resultat før skatt på 169 millioner kroner, mot minus 980,5 millioner i samme kvartal i fjor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Norwegian fikk i tredje kvartal et resultat før skatt på 169 millioner kroner, mot minus 980,5 millioner i samme kvartal i fjor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian fikk i tredje kvartal et resultat før skatt på 169 millioner kroner. I samme periode i fjor var tallet minus 980 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian har vært gjennom en krevende tid etter pandemien, men nå ser det ut til at passasjerene vender tilbake.

I tredje kvartal reiste nærmere 2,5 millioner passasjerer med Norwegian sammenlignet med omtrent én million i samme periode i fjor.

I selskapets kvartalsrapport kommer det fram at selskapet i tredje kvartal fikk et resultat før skatt på 169 millioner kroner, mot minus 980,5 millioner i samme kvartal i fjor. Driftsinntektene var på 1,9 milliarder kroner, en økning fra 1,3 milliarder i fjor.

– Resultatene for tredje kvartal viser tydelig at de tiltakene vi har gjennomført for å sikre selskapets fremtid, ved å redusere gjeld og økonomiske forpliktelser samtidig som vi forbedrer kostnadseffektiviteten, har lyktes, sier Norwegians konsernsjef Geir Karlsen.

Driftsresultatet endte i tredje kvartal på minus 296 millioner kroner. Tross underskudd på driften er dette en solid forbedring sammenlignet med samme periode i fjor. Da var driftsunderskuddet på 2,8 milliarder kroner.