Sylvi Listhaug krever krisepakke for «vanlige folk»

Frp-leder Sylvi Listhaug (t.v.) stilte statsminister Jonas Gahr Støre til veggs om høye strøm- og matvarepriser i spørretimen onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Frp-leder Sylvi Listhaug (t.v.) stilte statsminister Jonas Gahr Støre til veggs om høye strøm- og matvarepriser i spørretimen onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høye strømpriser og økte matvarepriser gjør det nødvendig med en krisepakke til den vanlige mannen i gata, mener Frp-leder Sylvi Listhaug.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Listhaug benyttet spørretimen onsdag til å konfrontere statsminister Jonas Gahr Støre med rekordhøye strømpriser, økende matvarepriser og en rente som er på vei opp.

– Samtidig som lommebøkene til vanlige folk blør, håver staten inn penger gjennom olje og gass, avgifter, moms, sa Listhaug, før hun kom med følgende krav til regjeringen:

– Nå trengs det en krisepakke for vanlige folk. I stedet for at vi gjør flere avhengige av hjelp fra det offentlige, har vi muligheten til at staten lar folk beholde mer av egne penger og greier seg på egne inntekter, sa Listhaug.

Hun mener en slik krisepakke blant annet må bidra til å redusere bensin- og dieselavgiftene, fjerne elavgiften og redusere matmomsen.

Støre forsikret om at hans regjering vil legge fram et budsjettopplegg som setter vanlige folk først. Samtidig kom han med et stikk tilbake til Frp-lederen:

– Representanten representerer et parti som gjennom åtte år har vært i front i budsjetter som har økt avgiftene for vanlige folk. Skrudd dem opp. Nå, noen uker etter et regjeringsskifte, skal de skrus ned igjen, sa Støre.