FHI: 160 barn og unge har vært coronainnlagt gjennom pandemien

Siden mars i fjor har 160 barn og unge under 18 år vært innlagt med covid-19, ifølge FHI. Det er under 3 prosent av alle som har vært coronainnlagt i Norge.

Gjennom pandemien har det vært innlagt til sammen 160 barn og unge under 18 år, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Illustrasjonsfoto
Gjennom pandemien har det vært innlagt til sammen 160 barn og unge under 18 år, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Illustrasjonsfoto Foto: Fredrik Hagen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Befolkningen under 18 år har hatt den laveste risikoen for sykehusinnleggelse gjennom hele pandemien, sier FHI-forsker Ketil Størdal, som også er barnelege, i en pressemelding.

Til sammenligning har 5.200 voksne vært coronainnlagt siden pandemien startet, ifølge Størdal.

– De barna som legges inn, blir liggende kort tid på sykehus med en median liggetid på to døgn. Dette tyder på lite alvorlig forløp av covid-19-sykdom, sier han.

Rundt ett av tre coronainnlagte barn har vært under ett år gamle. FHI peker på at dette kan skyldes en lavere terskel for å legge inn de aller yngste barna, men også at de yngste i større grad kan bli påvirket av feber og luftveissymptomer. De trenger derfor oftere innleggelse for alle typer luftveisinfeksjoner, inkludert covid-19, skriver FHI.