Kongsberg-drapene: Politiaksjonen skal evalueres

Politiet på et av åstedene i sentrum av Kongsberg om kvelden onsdag 13. oktober. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Politiet på et av åstedene i sentrum av Kongsberg om kvelden onsdag 13. oktober. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et eget evalueringsutvalg skal granske politiets innsats etter Kongsberg-drapene. Arbeidet starter trolig allerede denne uka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er fortsatt litt tidlig i prosessen når det gjelder evalueringsutvalget. Vi har ikke kommet riktig i gang med det ennå, men regner med at vi starter opp arbeidet i løpet av denne uken, sier pressevakt Roar Hansen i Politidirektoratet til Laagendalsposten.

Politiutvalget skal undersøke politiets rolle og politiaksjonen som pågikk kvelden 13. oktober da fem personer ble drept i sentrum av Kongsberg.

Det skal også kanskje gjennomføres en rekonstruksjon av det dramatiske angrepet, ifølge politiinspektør Per Thomas Omholt.

– Dette er noe vi vurderer fortløpende, og som vi vil gjennomføre når og hvis det er behov for det. Når man foretar en rekonstruksjon, så ønsker man å vite et sikkert faktum av hva som har skjedd, så man slipper å gjenta det senere, sier Omholt.