200.000 bekreftet koronasmittet i Norge – 543 nye smittede siste døgn

Ved midnatt natt til søndag var det utført 7,9 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Ved midnatt natt til søndag var det utført 7,9 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. Foto: Fredrik Hagen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det siste døgnet er det registrert 543 koronasmittede i Norge. Det er 209 flere enn samme dag i forrige uke. Til sammen har nå 200.093 personer testet positivt for korona her i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste sju dagene er det i snitt registrert 564 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 409, så smittetrenden er stigende.

Omkring 69 prosent av befolkningen i Norge er fullvaksinerte. For befolkningen over 18 år er andelen vel 86 prosent. Totalt er det satt nesten 8 millioner vaksinedoser i Norge.

Fredag var 121 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var like mange som dagen før. 31 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 13 på respirator. Det er én færre på intensiv og to flere på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Til sammen er 894 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall.